Zwangerschapsyoga

Als vrouw heb je een intuïtieve wijsheid in je, die het natuurlijke proces van het zwanger zijn begrijpt. Dat instinct wordt soms verstoord door de ruis van het dagelijkse leven. Met zwangerschapsyoga wordt je gestimuleerd om weer in contact te komen met die innerlijke wijsheid. In de les wordt je begeleid in yoga die specifiek is ontworpen voor de zwangerschap om de bijbehorende kwaaltjes en ongemakken te verminderen, ondersteuning te vinden voor de snelle veranderingen in je lijf en de emotionele stress van hormonen, en je voor te bereiden op de bevalling.

 

Wat houdt het in?

Tijdens de zwangerschapsyoga ligt de nadruk op het versterken van het bekkengebied, de bloedcirculatie te verbeteren, de rug te ontlasten en je algehele comfort te verhogen. De focus ligt op het samenbrengen van de ademhaling met beweging, om geest en lichaam samen te brengen en een verbondenheid met je kindje te maken. Lees hier 6 redenen om aan zwangerschapsyoga te doen.

Het is een zachte les waarin je goed in contact komt met je veranderende lichaam en ontspanning en rust in jezelf kan vinden.

Voor wie?

Voor zwangere vrouwen natuurlijk! Vanaf het begin van je zwangerschap kan je meedoen met deze les. In het begin van je zwangerschap wanneer je nog geen buikje hebt en je je goed voelt, kan je in principe de andere yogalessen ook nog volgen, maar op een gegeven moment is het comfortabeler om de zwangerschapslessen te volgen omdat deze specifiek ontworpen is voor het zwangere lijf.

Mama & Kind Yoga

De Mama & Kind les is een fantastische manier voor (op)nieuwe moeders om sterk en ontspannen te blijven zonder een oppas te hoeven regelen. Na je zwangerschap moet je vaak je lichaam op een nieuwe manier ontdekken en bewegen om verbindingen weer lekker te laten stromen en stress los te laten. De Mama & Kind lessen zijn samengesteld om herstel na de bevalling (zelfs nog na 1-2 jaar!) te bevorderen, de buik, bekken en rug te versterken, nek en schouders te ontlasten, ontspanning aanmoedigt om stress los te laten en je tegelijkertijd ruimte geeft om met je kindje te verbinden.

Wat houdt het in?

In deze gezellige en ongedwongen sfeer ontmoet je andere moeders en kunnen jullie moederschap ervaringen met elkaar uitwisselen. Tijdens de les ontdek je veilige en makkelijke manieren om je hardwerkende lichaam te bewegen op een manier dat je tegelijkertijd je lichaam rekt, traint en interactief met je kindje bezig bent.

Aangezien je in een ruimte bent met andere moeders, hoef je je niet bezwaard te voelen als je even moet stoppen om je kindje te voeden, te verschonen of troosten tijdens de les.

De les is ook nog eens leuk voor je kindje - we vermaken je kindje tijdens de oefeningen alsof het spelen voor ze is - en de oefeningen kunnen ook nog eens het slaappatroon van je kindje verbeteren, hun ontspanningsgevoel verhogen, en stimuleert het de baby’s mentale en fysieke ontwikkeling door de bewegingstechnieken die je thuis ook kan toepassen.

Voor wie?

Deze les is geschikt voor alle kindjes van 3 maanden tot dreumesen van ongeveer 2 -2.5 jaar. Je kan ook eerder komen na je bevalling als je niet 3 maanden wil wachten met je eigen lijf, maar kom dan zonder je kindje.

OM MEE TE NEMEN:

  • Draag comfortabele kleding
  • Baby verzorging spullen
  • Een grote handdoek/deken voor je kindje om op te liggen. Vanwege hygiene, gebruiken we de studio dekens niet voor de kindjes
  • Eventueel lievelingsspeelgoed van je kindje
Benieuwd hoe je les kan volgen? Bekijk de tarieven!