• Verbind met je innerlijke wijsheid met zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga: 6 redenen om het te doen!

Je lichaam is constant aan het veranderen, maar tijdens zwangerschap ervaart je lichaam een staat van een versnelde tempo van transformatie. Je lijf kan in deze periode alle hulp gebruiken om te wennen aan de aanpassingen die je fysiek, hormonaal en mentaal meemaakt. Zwangerschapsyoga is een yoga-practise ontwikkeld om je veranderende lijf beter te leren kennen en ondersteunen.

Wat kan zwangerschapsyoga voor je doen?

1. Het bereidt je lichaam voor op de bevalling
Zwangerschapsyoga traint het fysieke lichaam om tegelijkertijd sterker en soepeler te worden. In zwangerschapsyoga ligt de focus op het versterken van je benen en je rug (om je groeiende buik te kunnen ondersteunen en je sterk te maken voor de bevalling) en op het openen van je bekkengebied (in voorbereiding op de bevalling).

2. Het kalmeert je zenuwstelsel
Door heel bewust te zijn van de ademhaling, en heel diep adem te halen, komt het zenuwstelsel in een parasympathische modus – een staat van ontspanning. Wanneer je in deze staat komt en stress loslaat, werkt de stofwisseling beter, slaap je beter, en functioneert het immuunsysteem optimaal. Wanneer je zwanger bent is het belangrijk voor jezelf en je baby om weinig stress te ervaren en zwangerschapsyoga richt zich ontzettend op ontstressen.

3. Het kan zwangerschapskwaaltjes verlichten
Het is heel normaal om tijdens de zwangerschap last te hebben van o.a. rugpijn, misselijkheid, slaaploosheid, hoofdpijn, opgezwollen lichaamsdelen. Door de spieren te versterken en versoepelen zorg je voor een betere doorbloeding van het lichaam en kan je deze kwaaltjes verminderen. Ook helpt het met de afvoer van gifstoffen en vocht om opgezwollen enkels, voeten, benen en handen te verlichten.

4. Het kan voor een gezondere zwangerschap zorgen
Een gezonde mama heeft een grotere kans om een gezond kindje te krijgen. In goede gezondheid zijn, verminderd de kans op een te vroeg geboren kindje of een kindje met een te laag lichaamsgewicht. Het is dus heel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen tijdens de zwangerschap. Gezond zijn is vaak een combinatie van goed eten, goed bewegen, goed slapen, en weinig stress ervaren – en met die laatste 3 punten, kan zwangerschapsyoga heel goed helpen!

5. Het helpt je lichaam te leren kennen en vertrouwen
Een belangrijk aspect van yoga is het in contact komen met jezelf en je lichaam beter te begrijpen. Met zwangerschapsyoga zijn we ook bezig met het openstellen van het lichaam zodat je (onbewust) begint te vertrouwen dat je lijf kan 'openen' voor de bevalling. Een groot deel daarvan is angst loslaten. Met angst spant het lichaam zich aan en maakt het zich hard, terwijl het juist moet loslaten en overgeven aan het moment. Met yoga leer je de ademhaling te gebruiken om kalm te blijven en te verbinden met de innerlijke vrouwelijke wijsheid van je lijf.

6. Het verbind je met je kindje
Tijdens een yogales ben je een uur alleen maar met je eigen lichaam bezig – de rest van de wereld bestaat even niet. Je hebt de tijd om heel bewust bezig te zijn met de sensaties in je lichaam en de aanwezigheid van je kindje in je buik. Die aanwezigheid is iets wat we in ons dagelijks drukke leven snel vergeten waardoor je ook de verbinding van je lichaam verliest. Tijdens zwangerschapsyoga leer je te luisteren naar de intuïtie van je lijf en te doen wat goed voelt voor jezelf en je kindje.

Zwangerschapsyoga brengt je dichterbij je innerlijke intuïtie

Yoga kan een belangrijke rol spelen in de zwangerschap om je te helpen mindful te zijn met je lichaam en de groei van je kindje in je buik; om je gezond te houden; om je comfortabel te voelen in je lijf; en om stress te verlagen. Als vrouw heb je een innerlijke ancient wijsheid in je, die precies weet wat er moet gebeuren met je lichaam om voor te bereiden op de bevalling. Met zwangerschapsyoga kan je weer in verbinding komen met die krachtige intuïtie en je lichaam in deze bijzondere periode vol bewustzijn ervaren.

Ben je zwanger en wil je het ook ervaren? Boek dan je eerste gratis proefles!

Leave A Comment