Sadhana

Sadhana is een dagelijkse spirituele practice die in veel tradities voorkomt. In Kundalini yoga is het een practice die je elke ochtend, meestal 2,5 uur voor zonsopgang, beoefent om je optimaal voor te bereiden op de dag die komen gaat.

Bij We Do Yoga doen we de een keer per maand de Aquarian Sadhana van 5.45 tot 8.00 uur.

Data en kosten

Sadhana is elke maand om 5.45 uur s' ochtends, de volgende data zijn:

zaterdag 23 juni 2018
zaterdag 20 juli 2018
zaterdag 17 augustus 2018
zaterdag 15 september 2018

Iedereen kan meedoen met Sadhana. De les is op donatie basis, de volledige opbrengst gaat naar een goed doel. Op dit moment steunen we samen de stichting International Animal Rescue. Aanmelden doe je via je account (er gaat gewoon 1 credit van je tegoed af - dat is de donatie), mocht je meer willen doneren, mag dat ook!

Waarom Sadhana?

Sadhana is een practice die gaat om zelf-overwinning. Het is een tijd om bewust de patronen in jezelf te herkennen die je wegleiden van je hoger bewustzijn en om die patronen te overwinnen. Het is een practice die we elke dag doen, omdat we elke dag weer anders zijn in onze gemoedstoestand en zelfs in onze cellen. Door elke dag een vaste practice te hebben, ongeacht de ups en downs van de geest en het hart, creëer je een constante basis om voor jezelf te zorgen.

Sadhana begint traditioneel gezien 2,5 uur voordat de zon opkomt vanwege de wetten van Karma – alles wat je geeft ontvang je in tienvoud terug. Dus als je eentiende van de dag toewijdt aan je hogerbewustzijn, is je hele dag gedekt met terugkerende energie.

Waarom 2,5 uur voor de zon op komt? Op het vroege tijdstip, voordat je in interactie komt met de rest van de wereld, is de energie in de atmosfeer het voordeligst om in te mediteren. De hoek van de zon ten opzichte van de aarde zorgt voor een ideale situatie om te mediteren en het lichaam reageert sterker waardoor reiniging van je systemen krachtiger is. Met Sadhana werkt je op een onderbewust niveau aan blokkades opruimen. Hoe langer je oefent, hoe groter je bewustzijn wordt en hoe makkelijker je belemmerende patronen kan doorbreken.

Het beoefenen van Sadhana vraagt om veel discipline, vooral om zo vroeg op te staan en om het idee los te laten dat je slaap opoffert! Het is een overwinning op het ego dat alleen te bereiken is door het te doen. Maar hou je het vol, dan zal je snel merken wat de vruchten ervan zijn – een verbondenheid met jezelf, een verruimd bewustzijn, een sterkere wilskracht, meer zelfverzekerdheid en een groter concentratie vermogen.