Meditatie voor Intuition and Facing Reality

Bij We Do Yoga kan je meedoen met 40 dagen meditatie uitdagingen. Elke 40 dagen doen we een nieuwe meditatie, want 40 dagen 1 meditatie doen heeft een ontzettend krachtig effect. Lees is het blog De kracht van 40 dagen mediteren waarom we dat doen in Kundalini yoga.

Chakkar Chalunee: Meditation for Intuition and Facing Reality

“Once the thalamus and hypothalamus shall move, you shall have a different world to love in. You will enter a different horizon.” - Yogi Bhajan

We gaan bijna weer een nieuw jaar in en dit is een mooie tijd om te reflecteren hoe het afgelopen jaar voor je is verlopen en wat je kan gaan doen om komend jaar nog meer uit je jaar te halen.

Misschien weet je al welke stappen je wil nemen om te groeien en misschien heb je nog geen idee wat te doen om een mooier jaar dan het vorige tegemoet te gaan. Nu is in ieder geval de tijd om wat meer naar binnen te keren om dit in jezelf te ontdekken en de kracht en moed te vinden om te overwinnen. Niet pas op 1 januari (of eigenlijk 2, na de kater), maar nu meteen, zodat je het nieuwe jaar al sterk in gaat!

Deze 40 dagen meditatie doen we Chakkar Chalunee – meditation for Intuition and Facing Reality.
De mantra die hierbij hoort is Chattr Chakkr Vartee. Deze mantra verwijdert angst en brengt Victory en moed.

Deze meditatie werkt op de hypothalamus en thalamus. In de hypothalamus bevindt zich het ego en het onderbewustzijn. Het is de plek waar herinneringen worden verwerkt en het bepaalt de emotionele toestand. Dit deel van de hersenen brengt het zenuwstelsel met het hormoonstelsel samen via de pijnappelklier.
Allemaal erg technisch... maar het enige wat je echt hoeft te weten is dat deze meditatie helpt om je intuïtie te versterken zodat je beter kan schakelen in de realiteit en keuzes kan maken vanuit een staat van empowerment in plaats van angst.

De mantra:
Chattra Chakkra Vartee, Chattra Chakkra Bhugatay,
Suyambhav Subhang Sarab Daa Saraab Jugatay.
Dukaalan Pranasee, Diaalang Saroopay,
Sadaa Ang Sangay, Abhangang Bibhutaay.

De Mudra:
Buig je ellebogen zodat je bovenarmen naast je ribben rusten en de onderarmen en handen naar boven wijzen, parallel aan de grond. De handen zijn plat en vingers stijf. Beweeg de onderarmen in kleine binnenwaartse cirkels. Ogen zijn dicht en zing mee met de mantra. Gebruik tijdens het chanten de tip van je tong om je gehemelte te raken. Dit heeft effect op de Thalamus en Hypothalamus.

"Chattr Chakkr Vartee is the mantra for the heart center, it gives direct energy to it. When you are sinking, if you know this mantra and can sing it, you can totally recuperate yourself.”—Yogi Bhajan

 

Oefen deze meditatie 40 dagen en wanneer je een dag overslaat, begin je weer opnieuw. Je kan ook lid worden van de Facebook groep om steun en motivatie te vinden bij iedereen die meedoet!
Pak het filmpje erbij, zoek een comfortabel plekje & let’s meditate!

Leave A Comment