Leggings leggings leggings

Als yogadocent zie ik mensen graag in een strakke legging tijdens de les. Om goed te kunnen begeleiden en de alignment van de lichamen te kunnen beoordelen, moet de docent de benen goed kunnen zien – het is belangrijk om te zien hoe de spieren staan en of ze aangespannen zijn, en hoe de positie van de heup, bovenbeen, knie, enkel en voet is. Het dragen van een goede legging t.o.v. een wijde broek heeft daarom echt mijn voorkeur.

Persoonlijk ben ik dol op yogaleggings! Inmiddels heb ik in veel verschillende merken en soorten broeken kunnen yogaen en ben ik kieskeurig geworden over wat ik op de mat draag.

Dit is waar ik op let wanneer ik broeken draag:

∴ Niks is belangrijker dan comfort tijdens yoga. Tijdens een yogasessie breng je de aandacht naar je lijf en alle sensaties die plaatsvinden. Het is dus nogal belangrijk dat je je niet hoeft te storen aan wat je aan hebt. Een irritatie van een broeknaad, of een nare druk op de buik, of het snijden van de stof in de heup, of een kruis dat ophoog kruipt, is een afleiding die je liever niet wil hebben wanneer je aandachtig met je lichaam bezig bent.

Vrijheid van bewegen is voor mij net zo belangrijk als comfort. Ik draag het liefst iets waarbij ik een 'naakt' gevoel heb, ik wil volledige vrijheid om te bewegen, zonder dat iets me in de weg zit. Daarbij hoort ook een goede temperatuur regulatie- iets wat me warm houdt, maar ook zeker goed ademt, koelt en snel opdroogt.

∴ Je veilig voelen tijdens een les is ook ontzettend belangrijk. Ik wil me tijdens het bewegen naakt en vrij voelen, maar ik wil tijdens een les absoluut niet naakt zijn! Goede dekking is dus een must voor een legging. Het is niet super charmant wanneer je vooroverbuigt en de stof zo strekt dat alles zichtbaar is, of dat je bilnaad tevoorschijn komt.
Overigens vind ik het belangrijk dat er geen rek in de broek komt als je deze even aan hebt gehad. Het is enorm vervelend als je na een half uur een blubber broek aan hebt en moet gaan hijsen.
Een stevige stof die in vorm blijft (en ook die oncharmante cellulitisjes verstopt), met een hoge brede buikband heeft mijn absolute voorkeur.

∴ Daarnaast vind ik dat een yogabroek ook empowering mag zijn. Yoga gaat om het in je lichaam zijn, en van je lichaam genieten. Daarvoor mag je je lichaam best versieren met een broek met leuke printjes! Bloemetjes, zonsondergangen, veren, dieren, felle kleuren – versier en vier je lijf om haar te eren!

*****Leuk nieuws voor jou*****

Vorige week heb ik van Koopleggings.nl een hele leuke yogalegging mogen ontvangen 🙂

“A Line of Pink Blossom” is een yogalegging met ¾ beenlengte en een hoge brede buikband (yes!) van micro-fiber en spandex - een hele zachte, rekbare stof, die de huid goed bedekt.
Koopleggings.nl heeft een groot assortiment sportleggings met hele fijne prijzen en wat nog leuker is, is dat WDY een kortingscode voor je heeft!

Als je inschrijft voor de WDY nieuwsbrief of een lesje volgt bij WDY, krijg je een kortingscode voor gratis verzendkosten! Schrijf je dus snel in 😉

2 Comments

  1. Manja 04/05/2016 at 6:52 am - Reply

    Jaaa een goede legging is echt zo belangrijk! Ik heb de afgelopen jaren al zoveel leggings gekocht en geprobeerd. Pas weer een hele leuke van adidas, maar de band om mn taille gaat loszitten tijdens bewegen. Tot nu toe alleen lululemon die perfect zit. Maar moet wel zeggen dat ik thuis altijd gewoon in mn spijkerbroek yoga doe (als het hatha is of restorative en dus niet zweet), ook gaan probleem.

    • Anne 05/05/2016 at 3:08 pm - Reply

      haha ja! Zo belangrijk inderdaad! Een spijkerbroek heb ik eigenlijk nog nooit uitgebreid geprobeerd voor een yogasessie! Ga ik binnenkort maar eens doen ;D

Leave A Comment