Kundalini yoga

Kundalini yoga staat bekend als de yoga van bewustzijn en is een krachtige, transformerende yoga soort dat met de subtiele energiecentras van het lichaam, het zenuwstelsel en het klierensysteem werkt. Het is een super effectieve manier om stress te verlagen en om conditie en kracht op te bouwen.

Hoe werkt het?

Kundalini yoga is niet zoals alle andere yoga soorten die je kent! Het is een 'ancient yogic technology system' - een samensmelting van krachtige fysieke oefeningen, ademhalingstechnieken, diepe meditatie en mantra zingen. Elke les is gebaseerd op de teachings van yoga master Yogi Bhajan en is zo samengesteld om snel en veilig energie in het lichaam los te maken om een betere bewustheid en eenzijn van je lichaam te ervaren.

De les bestaat uit  'tuning in' met een mantra, een korte warming-up serie, een kriya en een lange meditatie. Een kriya is een combinatie van houdingen en oefeningen die een bepaald effect bereiken. Net zoals een recept met ingredienten die specifieke verhoudingen nodig hebben om een taart te bakken, zijn de kriya's eeuwenoude recepten om je bewustzijn te vergroten.

Kundalini yoga is jezelf voelen, ervaren en ontdekken! Lees er meer over in de blogpost: Kundalini Yoga - een introductie.

Voor wie?

De lessen zijn voor iedereen die aan haar/zijn gezondheid wil werken en de bewustzijn wil vergroten. Ook als je geen yoga ervaring  hebt of je minder fit bent, kan je meedoen! Het kan fysiek soms zwaar zijn, maar je kan de houdingen met aanpassingen altijd uitvoeren op je eigen niveau.

Benieuwd hoe je les kan volgen? Bekijk de tarieven!