Kundalini Meditatie: Stress Verlichten

Slaaploosheid, woelen, malen, zuchten... dit wijst vaak naar een veelvoorkomend fenomeen. It's called stress, and it's a bitch. Er heeft zich een hoge spanning opgebouwd binnenin jezelf en die zet druk op je vermogen om echt goed uit te rusten. Wanneer je emotionele stress hebt, is dit niet alleen iets psychisch, het speelt op je hele lichaam – je hormoonhuishouding, bijnieren, ademhaling. Stress aint pretty!

Overload

Meeste dingen waar je stress om hebt, zijn peanuts vergeleken met grote wereld problemen, maar wanneer je binnenin je eigen leven zit en weer eens een vervelende situatie moet oplossen, kan je moeilijk relativeren. Stress ontstaat als een chemische reactie van je lichaam om je drive te geven om te reageren op potentiële gevaarlijke situaties. Dat was de bedoeling er ooit van tenminste. Het is dierlijk. Alleen kunnen dieren er beter mee omgaan dan mensen. Dieren ervaren stress zolang het nodig is, daarna schudden ze zich uit en zijn ze weer relaxed. Bij mensen... not so much. Wij laten het opbouwen en laten weinig los.

We hebben absoluut een bepaalde stress nodig in ons lichaam om te kunnen functioneren. Maar wanneer je te veel spanning hebt, krijg een je overload. Friction. En dan gebeuren er dingen in je lichaam waardoor normaal functioneren steeds moeilijker wordt. De balans is weg. Gevolg? Lichamelijke klachten, emotionele klachten, concentratie problemen, druk op relaties, slecht slapen, oftewel – het leven wordt minder prettig dan het zou kunnen zijn. Hello stress. Goodbye rest.

Onderhoud

Stressvolle situaties zullen er altijd zijn, dat is niet te voorkomen. Wel kan je er voor zorgen dat de stress niet de kans krijgt om te veel op te bouwen totdat de druk te hoog wordt. Dit doe je het beste door elke dag onderhoudt te plegen aan je stressniveau zodat het de kans niet heeft om alsmaar te groeien. Wanneer je elke dag de dag eindigt met een stress-verlichter, creëer je stilte in de chaos van je hoofd en kan je beter uitrusten in je slaap.
Hoe?
Met de Kundalini meditatie 'To Alleviate Stress' natuurlijk! Deze Kundalini meditatie kan je het beste elke avond voor het slapen uitvoeren (vooral in stressvolle periodes) om de spanning van je af te laten glijden. Bekijk het filmpje om te zien hoe deze meditatie werkt.

 

 

 

Leave A Comment