Koud Water Therapie: Je kracht zit in je zenuwstelsel

Een sterk zenuwstelsel hebben is cruciaal om het volledige spectrum van het dagelijks leven te beheersen. De tijd waarin we leven is versneld en we moeten constant 'aan' staan – het leven vraagt bijna super-menselijke capaciteiten om alles bij te kunnen houden. 'Super-menselijk' capaciteit is eigenlijk onze aangeboren staat van zijn, wanneer we geoptimaliseerd en gezond functionerend leven.

Er is echt geen andere manier om het te verbeteren: het versterken van het zenuwstelsel is de gemakkelijkste weg bij het zoeken naar een rijke, geoptimaliseerde ervaring van onze eigen kracht en grace.
Hoe groter je vermogen is om niet van de realiteit af te keren en het gewoon te facen, hoe voller je ervaring van het leven zal zijn.

Dat vraagt gewoon serieuze zenuwstelsel kracht!

Koud water Hydrotherapy ... of Ishnan zoals het in de Kundalini-yoga lineage wordt genoemd, is wanneer het lichaam door haar eigen kracht de temperatuur creëert om kou te bestrijden.

Wanneer je een koude douche neemt stroomt het bloed naar de oppervlakte van de huid, de haarvaten openen en wanneer het bloed terugstroomt naar de organen ontvangen ze een spoeling die onmiddellijk de klierafscheiding verandert. Wanneer de bloedvaten en de haarvaten volledig zijn geopend, voelt het lichaam zich niet koud onder het water, maar warmt het op met behulp van haar eigen circulatievermogen.

Deze oefening helpt het zenuwstelsel te versterken, wat ook je meditatiebeoefening zal verbeteren en je zal helpen je beter te concentreren, om optimaal te kunnen leven.

Dagelijkse koude douches helpen het lichaam jong en gezond te houden en het zenuwstelsel optimaal te laten werken. Yogi Bhajan zei zelfs dat als je depressief bent, je absoluut niet warm moet douchen, maar dat een koude douche een must is, vooral voor vrouwen.

De legendarische ademexpert Wim Hof houdt het record om het langst in ijskoud water te blijven, zonder dat zijn kerntemperatuur verandert. Dat vereist de kracht van een super menselijk zenuwstelsel! In het buitenland is hij al razend populair onder yogi's en zijn technieken worden steeds meer beoefend.

Barbara Hiestand geeft 25 maart 2018 een Wim Hof workshop bij We Do Yoga en dat wil je echt niet missen!

Leer de ademhalingstechniek waarmee je je autonome zenuwstelsel en immuunsysteem kunt beïnvloeden, de systemische ontsteking kunt verminderen en de verbinding van je geest kunt versterken & test jezelf in een IJSBAD! Joehoe!

Leave A Comment