Het pad van de minste weerstand

We vergeten vaak dat ons brein een activiteit is. We zijn constant ons brein aan het orkestreren met de manier waarop we ons voelen en gedragen, met de manier waarop we spreken en fantaseren, en met de invloed van onze omgeving en onze focus. Al deze dingen maken deel van de activiteit die samen het resultaat van onze hersenen vormen. We vergeten vaak dat we de activiteit kunnen bespelen in ons voordeel.

We vergeten om in onze gedachtes en emoties, het pad van de minste weerstand te kiezen. We vergeten dat we met onze gedachtes onze realiteit creëren. We vergeten dat wanneer iets niet goed voelt, we de keus hebben om emotioneel ergens anders heen te gaan. We vergeten dat het veel lekkerder voelt om los te laten in plaats van vast te houden aan zorgen. Vaak kiezen we, onbewust, bewust de onnodig moeilijkere weg.

In yoga leren we dat alles uit Prana bestaat; ofwel life force, energie, vibratie. Dus, stel je voor dat je jezelf gevuld voelt worden door de energie van onzekerheid; dan is het een kwestie van energie corrigeren en een andere vibratie tevoorschijn te halen. Kom in verbinding met de vibratie van je ware aard en kies altijd het pad van minste weerstand.

Laat je balans niet verstoord raken en keer altijd terug naar je eigen orkestratie. Alles is vibratie, je kiest zelf wat de kracht van de frequentie is en welke invloed je dit laat hebben. Realiseren dat iedereen irrelevant is ten opzichte van je eigen situatie, geeft enorme vrijheid.

Negatieve emoties zijn niet kwaadaardig. Je emotionele beleving is een navigatie-systeem, een gids, om op te vertrouwen. Het bewijst dat je bron bij je is, om je te laten voelen wat past bij je ware aard. Maar laat je niet meeslepen in die gevoelens. Het is een gids en niet een stomende jacuzzi om comfortabel in te nestelen. Er is zoveel liefde van jou, en voor jou, en door jou, en naar jou, dat het een verspilling zou zijn om pijn en angst te laten vestigen. 

Kies bewust het pad van de minste weerstand. Handel in vriendelijkheid en vrede naar je lichaam. Laat het door je lichaam stromen en weersta niet hetgeen dat de potentie heeft je te openen naar je natuur. Laat jezelf zacht zijn. Water is zacht, maar toch heeft het de kracht om bergen te breken.

De deur naar Vrede gaat van het slot af wanneer je geen weerstand biedt tegenover je emoties. De deur naar Vrede gaat open wanneer je realiseert dat elke aanval in gedachte naar een ander, een aanval naar jezelf is. Kies vrede in plaats van angst, acceptatie in plaats van aanval. Verander je perceptie en ga daar heen waar het emotioneel goed voelt om te zijn. Laat jezelf helen door jezelf niet meer aan te vallen. Om hier sterk in te worden in het dagelijks leven, kan je dit meenemen in je yoga practise. Leer op de mat de weerstand te ervaren en los te laten door middel van je ademhaling. Kies het pad van de minste weerstand.

One Comment

  1. Catharina 02/03/2016 at 11:13 pm - Reply

    Je zet hier een heel waar iets neer Hartje.
    Dat van de aanval is inderdaad iets wat zo werkt.

Leave A Comment