Herstellend magnesium voetenbad

Magnesium is een van de belangrijkste mineralen die nodig is voor ontzettend veel processen in ons lichaam. Het is een mineraal waar we flink wat meer van kunnen gebruiken in ons dagelijks leven, vooral bij klachten zoals regelmatige stress, hoofdpijn, spierpijn, slaapproblemen, vermoeidheid, PMS, en zelfs stemmingwisselingen. Zonder de aanwezigheid van magnesium, zouden de cellen geen energie kunnen aanmaken of gebruiken en zouden bepaalde hormonen belangrijke lichaamsfuncties niet op peil kunnen houden.

Met een gezond eetpatroon met veel groenten en peulvruchten, krijg je magnesium gewoon binnen, maar zelfs dan kan je tekort komen omdat er minder mineralen in ons grond zit dan 50 jaar geleden.
Gelukkig is dit goed op te lossen door te supplementeren of door regelmatig een magnesiumbad te nemen.

Magnesium is een van de weinige mineralen die beter door de huid wordt opgenomen dan door het spijsverteringskanaal.

Goede reden dus om jezelf te verwennen met een heerlijk warm, rustgevend, herstellend bad!
Tenzij je geen bad hebt...zoals ik.

Maaaaar, dan heb je altijd nog een heerlijk, warm, rustgevend, herstellend voetenbad!

Uitstekend om te doen vooral op de dagen dat je hebt gesport, of de dagen erna als je spierpijn hebt, om het herstel van je spieren te versnellen en sneller ontspanning te vinden.

Wat zo'n bad nog fijner maakt, is om het op te leuken met helende kruiden en etherische oliën. Gedroogde bloemen zoals lavendel, kamille, rozenblaadjes en calendula, en etherische oliën zoals lavendel, rozemarijn, tijm en eucalyptus voeden en verzorgen je huid en hebben een ontspannend, verzachtend effect op je stemming.

PS. Als je last hebt van een voetschimmel of nagel, is het een goed idee om Tea Tree Oil toe te voegen aan je voetenbadje. Die vernietigd de schimmel en verzorgt de huid, 2 vliegen in 1 klap.

PPS. Magnesium kan je kopen in poedervorm en heet Bitterzout of Epsom zout en is te vinden bij drogisterijen en natuurwinkels.

Leave A Comment