Broken Toes Pose

Door het inbinden van de voeten in schoenen en het lopen op harde ondergronden, zijn de voeten alles behalve soepel zoals ze horen te zijn. Verkeerd belasten van de voeten kan leiden tot irritatie en zelfs ontstekingen van bindweefsel en gewrichten. Met het dragen van harde/strakke schoenen kunnen je tenen en voeten ook gaan (mis)vormen naar de druk die er op komt (iemand bekend met de enorme knobbels op gewrichten bij de tenen?).
Meeste vrouwen hebben regelmatig pijn in hun voeten door het dragen van hakken en passen hun loopgedrag hierdoor aan om te compenseren, met het gevolg van een verkeerde houding in de rest van het lichaam. We brengen er niet zo veel aandacht naar in ons dagelijks leven; maar gezonde voeten zijn essentieel voor een gezond lichaam.

Je hele houding begint bij je voeten. Als je de voeten verkeerd gebruikt, ga je al snel, zonder dat je het door hebt, de enkels, die knieen, het bekkengebied en de rug verkeerd gebruiken. That can't be good!

Gelukkig kan je veel corrigeren in het lichaam. Begin met aandacht voor hoe je je voeten gebruikt. En ga ze dan goed gebruiken. Loop veel op blote voeten, en train je voeten zo veel mogelijk.

Broken Toes pose is een geweldige houding die heel veel doet voor de gezondheid van je voet! Alleeeeeen... is het ontzettend ongemakkelijk wanneer je voeten nog niet soepel zijn. Juist reden om het elke dag te doen 🙂

Om in de houding te komen, kom je op je knieen zitten en zet je de tenen in de mat. Tenen moeten plat op de grond zijn, en je voetzool moet zoveel mogelijk verticaal zijn, alsof je tegen een muur leunt. Breng dan langzaamaan je gewicht op de hielen. Adem. Breng aandacht naar de rek die je voelt. Probeer niet te verkrampen. Hou de houding zo lang mogelijk vast en kijk of je naar 5 minuten toe kan werken. Wanneer je uit de houding komt en de wreef van je voet weer op de mat legt, zal je een klein stukje hemel op aarde ervaren- pure opluchting en warme tintelingen door je voet.

Geniet ervan!

Leave A Comment