Avocado pesto met courgette pasta

Behoefte aan snel, gezond, lekker en bijzonder?
Deze avocado pesto voldoet aan alle vier!
Snel te maken en heerlijk smeuig en bijzonder smaakvol.
Dit gerecht is plantaardig en glutenvrij. Als je wat minder van de courgette pasta bent gedient, kan je gewone pasta gebruiken.

Kook wat doperwtjes gaar, stamp ze fijn samen met een rijpe avocado, een beetje geraspte rauwe knoflook en peper en zout. Rooster pijnboompitjes en verkruimel ze met een vijzel.
Maak courgette sliertjes (ik heb een speciale rasp ervoor, maar je kan ook een kaasschaaf gebruiken en de slierten zelf snijden). Je kan de courgette sliertjes rauw gebruiken in het recept (yay, vitamine behoudt!) of heel kort koken zodat ze zacht worden.
Roer alles bij elkaar en enjoy!

Waarom is dit gerecht zo gezond? I'll tell you!

Avocado is heel voedzaam en bevat veel voedingstoffen, waaronder 20 verschillende vitaminen en mineralen zoals foliumzuur, kalium, vitamine C, B5, B6, E en K en is overigens ook vezelrijk, eiwitrijk en hoog in antioxidanten.
Avocado is een van de 'vetste' plantaardige voedingsbronnen, 77% van de calorieën komt van vet. Maaaaar, wees niet bang, het is super gezonde vet! Het bestaat uit onverzadigde vetzuur dat actief werkt om ontstekingen in het lichaam te verminderen.
Ook kan avocado gunstig effect hebben op cholesterol, waarbij het LDL cholesterol vermindert (the bad one) en HDL cholesterol verhoogd (the good one).
Doperwten zijn ook rijk aan vezels en antioxidanten zoals Luteïne. Tevens is het een goede bron van ijzer.
Knoflook bevat veel vitamine C, B6 en mangaan. Knoflook kan een positief effect hebben op het verlagen van LDL cholesterol, terwijl het HDL cholesterol niet vermindert. Ook helpt knoflook met het afvoeren van zware metalen in het lichaam.
Pijnboompitten zijn rijk aan gezonde vetten, eiwitten en vitamine A, B, C, D, E, magnesium, mangaan en antioxidant Luteïne.

Kortom, een gerecht waar je lichaam blij van wordt.

Leave A Comment