• kirtan kriya meditatie

40 dagen Kirtan Kriya

Bij We Do Yoga kan je meedoen met 40 dagen meditatie uitdagingen. Elke 40 dagen doen we een nieuwe meditatie, want 40 dagen 1 meditatie doen heeft een ontzettend krachtig effect. Lees is het blog De kracht van 40 dagen mediteren waarom we dat doen in Kundalini yoga.

Kirtan Kriya : Sa Ta Na Ma

De herfst is een tijd van transformatie. Niet alleen in het weer, maar ook lichamelijk en emotioneel. Slaapritmes veranderen, eetbehoeftes veranderen, we komen minder buiten en beginnen minder daglicht te zien en dit allemaal kan een groot effect op je hebben!

Maar gelukkig kunnen we wat meer balans vinden met deze 40 dagen meditatie 🙂

Kirtan Kriya is een van de belangrijkste meditaties in Kundalini Yoga. De meditatie brengt een totale mentale balans naar de individuele psyche. Door bepaalde vibraties naar de vingertoppen te brengen, worden de energetische polariteiten afgewisseld en komt hier meer balans in. De wijsvinger en ringvinger zijn electrisch negatief, de andere vingers zijn positief geladen, en door de telkens afwisselend samen te brengen naar de duim, word er een balans gecreëerd in de electromagnetische straling van de aura. Wat zo tof is aan deze meditatie, is dat het niet alleen energetisch werkt en je bewustzijn vergroot, maar dat er ook wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan waaruit blijkt dat deze meditatie hersenfunctie en geheugen verbetert!

De meditatie is simpel. We chanten SA, TA, NA, MA, en met elke klankt brengen we een vinger met wat druk naar de duim, beginnend met de wijsvinger. Het eerste deel chanten we hardop, daarna fluisterend, dan in stilte, daarna weer fluisterend en tot slot hardop.

Mantra:
SAA: Infinity, cosmos, beginning
TAA: Life, existence
NAA: Death, change, transformation
MAA: Rebirth

"This is the cycle of Creation. From the Infinite comes life and individual existence. From life comes death or change. From death comes the rebirth of consciousnes to the joy of the Infinite through which compassion leads back to life."

Oefen deze meditatie 40 dagen en wanneer je een dag overslaat, begin je weer opnieuw. Je kan ook lid worden van de Facebook groep om steun en motivatie te vinden bij iedereen die meedoet!
Pak het filmpje erbij, zoek een comfortabel plekje & let’s meditate!

Leave A Comment