• Gyan Chakra Kriya

40 dagen Gyan Chakra Kriya

Bij We Do Yoga kan je meedoen met 40 dagen meditatie uitdagingen. Elke 40 dagen doen we een nieuwe meditatie, want 40 dagen 1 meditatie doen heeft een ontzettend krachtig effect. Lees is het blog De kracht van 40 dagen mediteren waarom we dat doen in Kundalini yoga.

Gyan Chakra Kriya

In de Kundalini yoga wetenschap is Gyan Chakra Kriya de meest heilige kriya van de yogis.
Het is een combinatie van een krachtige mudra, een effectieve mantra en een stimulerende beweging.

Met Gyan Mudra brengen we de duim (ego) en wijsvinger (jupiter, wijsheid) samen om de wortel chakra te stimuleren en spanning los te laten. Het is kalmerend en brengt focus naar meditatie. De connectie tussen de vingers stimuleert de hersenen en versterkt het zenuwstelsel en hypofyse.

Met de technologie van mantra werken we aan het puinruimen van de onbewuste mind en brengen we focus naar bewustzijn. Terwijl we zingen, worden de 84 meridianen van de gehemelte gestimuleerd en worden er signalen gestuurd naar het zenuwstelsel en hersenen die processen in werking zetten om het hormoonstelsel te stimuleren.
Mantra: Sat Nam Sat Nam, Wahe Guru, Wahe Guru
Sat Nam betekent 'truth is my identity'. Wahe is een uitroep van wonder en Guru is onze innerlijke teacher, dat wat ons uit het donker van onwetendheid naar het licht van begrip brengt (coming into the light, elevating our consciousness).

De beweging die we maken werkt op de halo en arcline (het energetische lichaam dat van oor tot oor strekt) en aan het versterken van de aura.

Yogi Bhajan zei, “it will give you height. You will see better, you can see bigger, you can think best. All will come to you.”
Met deze kriya werken we aan het hart, de gewrichten, de intuïtie en vooral aan prosperity. Hoe dan? Door je mentale en emotionele blokkades te verlichten zodat je zelf welvaart in je leven waar kan maken.

Oefen deze meditatie 40 dagen en wanneer je een dag overslaat, begin je weer opnieuw (sucks, I know, dus hou vol haha).
Pak het filmpje erbij, zoek een comfortabel plekje en let's go!

Leave A Comment